Forever

Mike Tompkins har äntligen lagt upp en ny låt, han är helt otroligt bra!

Sittin on tha bus

Är på väg hem nu. Har precis haft 2 timmars matte, är helt slut i huvudet nu. Lyssnar på grym musik för att få energi till mer plugg sen när jag kommer hem. Roligt roligt!
Är det någon mer än jag som tänkt på att när man står upp i bussen och den ska åka så ställer man sig i krigsposition. Det ser ut som om man när som helst kommer ta ett språng rakt på den/det som är framför en. Inte? Hahah såg i alla fall precis en tant som gjorde så!

Glädjerus

Yay! Loggade in en snabbis på Hjärntorget innan och såg att det inte är någon spanska imorgon heller, så jag börjar klockan 9.50 istället för 8.00.

Det blir en lite kortare dag då, kanske blir enklare att tagga inför 2timmars matte på eftermiddagen.. får ha med mig något jag kan äta så jag får upp energin dit. Annars kommer jag förmodligen vara död då om jag känner mig rätt!
Men nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Det blir en liten sovmorgon i alla fall!

I'll be rising from the ground

När jag kom till skolan idag visste jag först inte vart jag skulle ha spanska eftersom det inte stog någon sal på schemat. Då träffade jag som tur var några i min klass som visste vart vi skulle vara. Dom hade varit nere och frågat han som har hand om alla scheman. När vi väntat på lektionen i en kvart bestämde vi oss för att kolla om vi verkligen var på rätt plats. När vi då frågar gubben som har hand om alla scheman säger han att vi inte hade någon spanska idag... för det kunde han ju inte sagt direkt?! Jaja, så för att fördriva tiden gick Esther, Jasmine och jag ner till Avenyn och sedan tillbaka till skolan. Kul vi har på rasterna ja...
Sedan skulle vi ha sammhällskunskap i västra byggnaden och efter det matte i norra byggnaden. Vi visste inte om vi skulle ha gymnastik i gympahallen eller om vi skulle gå till ett helt annat ställe för att ha gympa.. tydligen skulle vi till det här andra stället och när vi kommer fram säger vår lärare de där magiska orden:
"Ni behöver inte byta om idag, vi ska inte ha gympa."
De orden vill man alltid höra... förutom när man får reda på att man släpat runt på en blytung väska i onödan hela dagen... men jag hade ju överlevt!

Nu hade jag tänkt göra färdigt engelskan tills imorgon och kanske eventuellt börja med historian. Får se vad jag orkar med!
PLUGG PLUGG PLUGG

Färja till skolan!

Just nu är jag påväg till skolan och min utsikt är den här:

Japp, jag åker färja. Börjar tjugo i tio idag med spanska. Bloggar mer efter skolan :)

Finding Sky

Nu har jag haft min första måndag på Hvitfeldtska! Och den gick riktigt bra faktiskt. Hade fyra lektioner idag och fick läxa i tre av ämnena. Whiho! Antar att det kommer vara så på den här linjen, haha.
Får heller inte glömma att packa gympakläder till första idrotten imorgon. Vet ärligt talat inte hur det kommer vara, men om hela klassen ska ha tillsammans så är vi över 50 stycken... så jag tror vi kommer bli indelade på något sätt. Hur det än blir så slutar jag fyra imorgon, så förhoppningsvis är jag hemma innan klockan sex.
Här är en Malin som precis pluggat allt hon orkar!
Det regnar fortfarande, bara det blir lite kallare så kan jag komma in i den rätta höstkänslan!
Har förresten hittat en ny favoritplats i mitt rum. Den är i änden av soffan på precis rätt avständ från skrivbordet, plus att jag kan se tvn. Perfekt plats för läxläsning! (Eller för procastination...)

Nu är det i alla fall sängen jag ska till! Sova sova sova ♥

Fine day, Sunday

Idag har jag gjort allt som skulle göras klart. Känner mig rätt duktig. Är redo inför den andra skolveckan. Hoppas att den blir lika bra som förra. Just nu är jag så trött att jag kommer nog somna innan huvudet når kudden.

Imorgon ska jag upp och iväg klockan åtta, skolan börjar tjugo i nio.
Wish me luck!

Trött!

Nu har jag kommit hem från släktkalaset, är hur trött som helst och har massor kvar som måste göras! Men det får vänta tills imorgon för nu blir det sängen.


Jag tycker det är rätt komiskt hur det var sagt att idag skulle det vara sista dagen med riktig sommarvärme, 25 grader och sol skulle det vara. Fast det blev nästan precis tvärtom. Det har regnat exakt hela dagen, först nu har det blivit uppehåll. Hoppas bara det är uppehåll imorgon när jag ska cykla och dela ut reklam!
Men nu ska jag stänga av datorn och dyka ner i sängen ♥

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Grattis Matilda!

Idag blir min lilla kusin fjortis! Så i eftermiddag ska hela familjen åka iväg för att fira fjortisen. Om ni vill kan ni klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg!



Blixt och dunder

Vaknade konstigt nog av mig själv imorse, tidigt. Trodde faktiskt att jag skulle sova länge idag, haha. Men eftersom jag redan var vaken tänkte jag att jag kunde börja med läxan. Sagt och gjort satte jag mig med läxan. Helt plötsligt hör jag världens brak och att det börjar spöregna.

Är det bara jag som älskar när det åskar, blixtrar och spöregnar? Kanske inte när man är utomhus, men när man är inne och kan titta ut och få se en perfekt blixt slå ner, höra åskan och regnet så myser jag. Just nu sitter jag uppkrupen i mitt fönster och tittar ut på ovädret. Min dag är nu gjord eftersom jag har fått se ett antal blixtar (som ser sådär perfekta ut) slå ner och sedan fått höra braket.

Men det kanske bara är jag som tycker så...?


Glöm aldrig mobilen om du har oroliga föräldrar

Så, sista dagen på första skolveckan! Hade två lektioner idag, det kommer jag ha varje fredag haha! Känner på mig att jag kommer älska fredagar. För skoldagen börjar halv ett och varar 2 timmar = sovmorgon.

Trots att det var sovmorgon så skulle jag in till stan lite tidigare för att hinna köpa en present till min kusin som vi ska fira imorgon, eftersom mamma inte fixat något... Så när jag sitter på färjan märker jag att jag såklart glömt min mobil på laddning i mitt rum. Det kanske inte skulle göra något någon annan dag, men idag skulle jag samåka med pappa hem och vi hade inte bestämt tid och plats vi skulle mötas. Därför behövde jag mobilen just idag. Jag märkte att jag glömt mobilen när det var tio minuter kvar till färjan skulle åka och jag visste att mamma jobbade hemifrån så jag tänkte att om jag bara fick tag i henne så skulle hon kunna köra till färjan och lämna mobilen till mig. Då var ju problemet att jag inte hade någon mobil...
Som tur var fick jag låna världens snällaste gubbes mobil för att ringa hem. Det kunde ha fungerat! Bortsett från att mamma inte svarade och när jag försökte med mobilen så var det upptaget. Jaja, tack snälla gubbe för att jag fick låna din mobil i onödan!

Jag kom i alla fall in till stan, fixade presenten, åkte till skolan, började min första engelska lektion och mitt i lektionen knackar det på dörren. Det var rektorn. Hon kommer in och säger med den mest allvarliga röst:
"Is Malin Svensson in this class? I need to talk to her."
Jisses vad jag blev nervös då. Vad ville hon? Jag hade väl inte gjort något fel? Vad hade hänt?
Det visade sig att pappa hade ringt till skolan, närmare bestämt min rektor, och sagt att jag glömt min mobil hemma och att han ville veta om jag var levande.
Vad ska man göra med oroliga föräldrar? Inte ska man glömma mobilen hemma i alla fall.
Men allting löste sig tillslut och jag kom hem. Vilken dag säger jag bara. Vill aldrig glömma mobilen igen.

Förutom det så har jag fått läxa i både engelska och historia tills på måndag, så nu vet jag vad jag kommer göra i helgen...


Alexa Meade

Fin bild va? Riktigt bra målad, eller...?
Wow, samma människa fast i en annan vinkel...
Har hon använt photoshop för att göra det där?
Svaret är nej. Konstnären Alexa Meade använder sig av levande modeller och får dem att se ut som om de vore i 2D.
Fattar ni hur mycket tålamod och intresse man måste ha för att klara av det här? För att inte tala om att man måste vara duktig!
Jag är grymt imponerad måste jag säga!

Om du vill se mer av Alexa Meades konstverk kan du klicka HÄR!

Hej Isbjörn

Idag hade jag mina första riktiga lektioner! Gick riktigt bra faktiskt. Hade ett svenska-prov för att de ska se vilken svenskagrupp jag ska vara i och så gjorde jag en mattediagnos för att se vilken nivå jag var på. Fick även min första läxa någonsin på gymnasiet! Spanskaläxa som redan är klar eftersom det bara var att fylla i ett papper med frågeord, haha.

Under en hel lektion pratade våran lärare i Civics (samhällskunskap) om sig själv. Han hade till och med gjort en DVD om sitt liv. Minst 5 minuter, om inte mer, av den filmen handlade om hans hår och om hur cool han var på 70-talet. Haha, han verkar riktigt skön, tror inte vi kommer ha jättetråkigt på Civicslektionerna ändå!

Imorgon är en riktigt bra dag. It's Friday! Och det innebär att jag har två lektioner. Jag börjar vid halv ett och slutar halv 3! (Yay!) Fast jag ska ändå vara kvar på skolan till klockan halv fyra, då vi ska ta enskilda kort till våra bamba(matsals)kort (?!) tror i alla fall att det är det korten kommer användas för.
Det jag skulle komma fram till var att imorgon kommer jag ha sovmorgon (äntligen!) Så härligt ska det bli!

Hoppas ni har det bra på skolan/jobbet imorgon!

Sleepy time! Isbjörnspyjamas in my heart♥

Second day

Herregud vad trött man blir i huvudet av en lång dag med information.. eller så var det för att jag gick upp halv 6? Kanske en blandning? Ingen aning, haha. Imorgon börjar i alla fall några riktiga lektioner, på morgonen har jag spanska. Efter det har jag ett prov för att se vilken svenska-grupp jag ska tillhöra. Life's good!

Allt är fortfarande jättebra med skolan och inriktningen jag valt, människorna verkar jättesnälla och jag är jätteglad! Det blev rätt många "jätte" där, men jag är för trött för att komma på synonymer!

Skolväskan är i alla fall packad inför imorgon så jag slipper göra det i mitt zombie-tillstånd jag alltid är i på morgonen (jag är ingen morgonmänniska). Nu blir det sängen så jag orkar med morgondagen, godnatt! ♥

Wide awake

Idag vaknade jag klockan halv sex... det gick ovanligt bra för mig att komma upp ur sängen och vakna, haha!
Vi ska på rundvandring av skolan idag, också var det någon film vi skulle se. Vet inte så mycket om det, men jag får väl vänta och se.

Nu ska jag bara ta på mig skorna och cykla till färjan!


First day of school!

Sara åkte hem för ett tag sedan. Efter att vi suttit och intensivt jämfört våra första dagar på gymnasiet. Jag kan lugnt säga att jag älskar min skola och inriktning och jag tror jag har valt helt rätt!
Bara massa engelska har jag pratat, hela dagen! Massa roliga nya människor har jag träffat. På hela dagen såg jag tre stycken jag kände sedan innan - tre! Nu förstår jag att Hvitfeldtska är stort.
Skoldagen började klockan 9.30, hela min nya klass samlades i ett stort klassrum, vi är 50 stycken i min klass! Men i klassen är vi uppdelade i fem olika grupper. I min grupp är vi 12 stycken varav 4 är killar. Alla förutom jag och en kille har bott utomlands tidigare eller har utländska föräldrar. Det var även några som kunde nästan ingen svenska alls, vilket är skönt. Jag vill att det här ska bli en utmaning. Något jag kommer lära mig saker av.
När vi samlats i våra små grupper var det dags att lära sig namn. Jag är inte så jättebra på det, men det var helt okej eftersom jag inte var ensam med att vara dålig på namn!
Klockan 11 var det sedan lunch i bamba (matsalen). Vi fick pastasallad (råkade säga pizzasallad när jag berättade för Sara eftersom jag nu är så otroligt trött).
Efter maten skulle vi samlas i norra aulan för att höra på när Elevkåren pratade om olika event och om skolan och skolandan. Den berömda Hvitfeldtska-tuppen var också där, skolans maskot.
Sedan var det dags att träffas i vårt klassrum igen där vi fick lära känna lärare, vem som lär ut vad osv. Skoldagen var slut runt halv fyra, så det var en ganska lång skoldag med andra ord!
Då kunde jag inte heller åka hem direkt eftersom jag skulle träffa pappa i stan för att åka iväg och köpa min nya tv.

Det har med andra ord varit en jätterolig första dag och jag är ganska pepp på att skolan verkligen ska komma igång. Blev dock lite mindre peppad att jag insåg att jag blir tvungen att åka med 7-färjan imorgon eftersom vi har "sovmorgon" till 8.30... Så det blir sängen för mig nu!

Hoppas ni som redan börjat har det bra och lycka till säger jag till er som inte börjat ännu! ♥



En otroligt trött, men lycklig tjej!

Last day of summer

Eller, kanske inte riktigt, men det känns som det! Imorgon börjar skolan, så det är i alla fall sista dagen på lovet. Ska bli spännande att se hur det är och hur det kommer vara.


Hittade den här videon på Hvitfeldtskas hemsida, haha tyckte den var jätterolig! Får väl se om den stämmer in med verkligheten :)

Fjärilmackaroner och falukorv á la Linda


Åt precis lunch med Linda. Det blev fjärilmackaroner och stekt falukorv som Linda var gullig nog att göra. Jag dukade fram på bordet, haha! Rätt härligt att ha huset för oss själva eftersom det oftast är fullt av människor här. Ibland är det lite jobbigt att ha en stor familj, men vi skulle inte vara familjen Svensson om vi inte var så många!

Idag har jag hunnit med att städa ur garderoben. Så nu har jag plats för höstkläder! Har jag nämt att jag älskar hösten? Inte? Nu vet du!

Jobba jobba jobba...

Idag har jag varit ute och joggat, klippt gräset, tvättat och fixat lite i rummet. Har övertalat pappa att på tisdag ska han åka med mig så jag kan köpa ny tv, det behövs verkligen! Just nu har jag farmors gamla, liten och tjock är den. Så det ska bli riktigt skönt att kunna njuta av filmerna från och med nu!

Jag och Linda tittade precis på The Last Airbender, den otecknade. Eftersom vi älskar den tecknade versionen, haha! Och den var riktigt bra! Jättebra gjord också. Det är väldigt viktigt för mig, en film ska vara bra gjord om det är fantasy, då är det lättare att leva sig in i den och inte störa sig på detaljer. Haha, nu låter jag säkert jättepetig!

Har också kollat upp allt jag behöver veta inför skolstarten på tisdag. Vart jag ska vara, vilken tid, hur jag tar mig dit, vad jag ska ha med mig osv. Det ska faktiskt bli riktigt kul att få se hur det är, jag hoppas på det bättre!

Random bild på gulliga pensionerer i Torquay i somras

What makes you beautiful


Jag blev inte besviken när jag fick höra One Directions debutsingel! Den sätter sig på hjärnan direkt och sedan går man runt och sjunger på den hela dagen.
Det enda jag tycker de kunde gjort annorlunda är melodin i början och på vissa ställen mitt i låten. Det låter precis som "Summer Nights" från filmen Grease, men det är i stort sett det enda jag klagar på!

You light up my world like nobody else

Kände verkligen inte för att gå upp ur sängen idag. Var jättetrött och orkade inte. Så jag kom upp för ungefär två timmar sedan. Tänkte att det var lika bra att börja alla saker som måste göras idag. Jag ska klippa gräset, mata sköldpaddorna, städa hos sköldpaddorna, och framförallt dela ut reklam i två distrikt.

Men jag får väl intala mig det jag intalar mig varje vecka, att allt går bra bara man har bra musik i öronen!


Nya gardiner

Är rätt så nöjd med dagen! Har varit ute och sprungit med Linda, fixat med grejer som begravt mitt skrivbord.. och satt upp mina nya gardiner! Blev barnsligt glad över dem, haha.

Såhär såg det ut innan:

Och efter:


Valde dem mest för att det stog London på om jag ska vara ärlig... också tycker jag de passar i mitt rum!

Men nu blir det filmkväll, ska se på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Bara att krypa upp i soffan och njuta med andra ord!

Harry Potter måste ses

Jag kan inte fatta att sommaren snart är över! De flesta har redan börjat skolan, som tur är börjar inte jag förrän på tisdag. Även fast det är skola så ser jag faktiskt fram emot att börja eftersom det kommer vara inne i Göteborg, med massa nya människor men framför allt så kommar alla lektioner vara på engelska! Fast inte de två första dagarna, då ska vi inte ha några lektioner eftersom vi ska lära känna varandra och lära känna skolan lite bättre. Det kommer faktiskt bli jättekul!

Idag har jag inte gjort så mycket, var ute och sprang med Linda en stund och märkte vilken dålig kondition jag fått över sommaren... får ta och jobba upp den igen nu i höst.
Nu ska jag och Linda sätta oss och kolla på Harry Potter och Fenixorden eftersom jag precis fått reda på att hon inte sett den - oacceptabelt! Imorgon ska vi se på Harry Potter och Halvblodsprinsen eftersom hon inte sett den heller... skamligt...
Finns inga bättre filmer än Harry Potter, de har allt!


Tonight Tonight


Det här är min absoluta favoritsång just nu. Jag älskar allt som har med den att göra!
En annan bra sak som har med låten att göra är att MeekaKitty, Luke, Brittany och Joey har gjort en Harry Potter Parodi av den. Den heter Slytherin Night och om du klickar här kan du kolla på den.

I'm gonna chase my dreams

Jag är inte så bra på att skriva första inlägg, det känns alltid så konstigt... har bara gjort det en gång innan men ändå, haha! Min förra blogg blev så rörig att jag tänkte göra en ny, som en andra chans. Kan ju börja med att skriva lite om mig själv!
Jag heter Malin, jag bor på en ö utanför Göteborg och i år ska jag börja läsa IB med naturvetenskaplig inriktning på Hvitfeldtska Gymnasiet i Göteborg. Min dröm är att jag en dag kommer bo i en lägenhet i London, having the time of my life med några av de bästa människor jag känner.

Jag kommer inte bara skriva om vad jag gör på dagarna eftersom jag tror att det kan bli lite långtråkigt... saker som jag troligtvis också kommer blogga om är musik, London, England, resor, och saker som jag tycker är kul!
Nu har jag varnat dig. Det här är en blogg om mitt liv och mina intressen - det kan bli lite tråkigt.
But bare with me, I'm just trying to chase my dreams!

RSS 2.0