Palmer

En lite för sent upplagd bild, men så här såg mina naglar ut under Teneriffa resan.

Shine a light on her

Helgen flög på som vanligt. Var ute och jobbade med Morteza på lördagen och sedan gjorde jag mitt eget distrikt på söndagen. Efter vi var klara i lördags åkte vi hem till honom. Hahah har nog aldrig varit med om något roligare än när hans två kompisar kommer och de tre börjar prata med varandra på persiska. Jag förstod inte ett ord! Det lät bara som om de gjorde lite olika läten. Det är det jag tycker är så oerhört coolt med språk. Att det som bara låter som lite random läten för en person, kan betyda någonting specifikt för en annan.
Favourite quote i helgen var nog mina föräldrars:
"Does she terrorise you with that music too?!"
När de frågade Morteza om han visste vilka The Wanted var.. vadå terrorisera? Det klassas inte som terrorisering om det inte är plågsamt!

Idag hade jag ingen riktigt historia-lektion, vår lärare hade betygsprat med oss en och en, så vi som inte pratade med honom fick göra vad vi ville i klassrummet i stället. Rätt så skön start på dagen. Sedan hade jag också Civics, Biology och Svenska som inte var så plågsamma de heller. Tycker att det var en bra lagom start på veckan. Dock har jag väldigt mycket att plugga, men då är det skönt att man i alla fall kan ta det lite lugnt i skolan för att sedan plugga på här hemma. Vilket är precis det jag ska göra nu. Maths och Spanish är de som är mest brottom.
I miss this...

Så otroligt glad!

Har dom i min hand. Har dom i min hand! Kan inte riktigt förstå att jag har dom i min hand! Är så otroligt glad just nu att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Det är biljetterna jag väntat på i evigheter och nu är dom äntligen här. Jag ska till London med världens bästa Johanna för att se världens bästa The Wanted i O2 Arena - my life is now complete.
Det kommer bli så otroligt awesome, can't wait!

Let me take you to Rio

Nu är jag hemma på ön igen. Tekniskt sätt kom jag hem igår men var alldeles för trött för att göra någonting. Idag ska jag jobba och sedan blir det plugg inför veckan. Ska lära mig så mycket som möjligt om Engelska-, Amerikanska- och Franska Revolutionen för att skriva essay på lektionstid. Sedan är det lite annat smått och gott som också ska läras in (yay). Men nu ska jag hoppa in i duschen och sedan börja jobba, byee :)


En oplanerad dag

Började dagen med ett Biologi-prov i Södra Aulan, kändes liite stort för vår lilla klass, menmen. Sedan gick skoldagen på som vanligt. Vid lunch fick jag 2 bio biljetter som gick ut idag av en kompis som inte kunde gå själv. Så efter skolan gick jag och Esther till bion och såg Sherlock Holmes. Best film ever!! Asså den måste ses! En av mina favorit-kommentarer är "No fair", haha oj vad vi skrattade. Måste dock gå nu, bibloiteket stänger och släckte precis alla ljus. Byeee

Stadsbo igen!

Den här veckan blir jag stadsbo igen, det stora pluset är att jag kan sova längre eftersom jag inte behöver gå upp lika tidigt för att hinna till skolan. Just nu har jag bara svenskan kvar, sedan ska jag göra några ärenden och till sist börja plugga till Biology-provet.
Har för övrigt bestämt att jag ska spendera sommaren på Gotland, myyycket trevligt!


Tenerife 2011-2012


Just let it snow

Är helt slut efter den här helgen. Började med att dammsuga hela huset på lördagen, och lite pluggning, idag delade jag ut reklam i två distrikt.. det tog runt 4 timmar, wooh... har även fixat lite inför veckan och nu ska jag göra biologin tills imorgon. Fullt upp, men jag gillart ;)
I lördags var det för övrigt snöstorm här.. hela ön var helt vit så långt man såg. Fast om man kollade ut ur mitt fönster såg man i och för sig bara vitt eftersom det låg ett täcke snö där... Som tur är har det mesta smält bort, dock är det glashalt ute och jag hoppas verkligen inte det ska bli för jobbigt att ta sig till skolan imorgon. Tycker att snö är bra om det kommer i lagom mängder, det inte är för kallt, om det inte blir till slask, om det inte smälter och fryser på igen, om man slipper bada i det för att ta sig fram och om man slipper åka skidor/snowboard på det. Sedan får det gärna komma vid jul och sedan när julen är över smälta bort lite sådär lagom. Märks det att jag inte är en snömänniska..?
Såhär får det gärna se ut...

Wednesday

Kom precis hem från Esther. Vi kom rätt så långt med Civics-presentationen. Vilket är väldigt skönt eftersom vi inte har så lång tid att jobba med den.
Jag är helt slut nu efter en lång dag som började med en stressig morgon... Så nu hade jag tänkt sova eftersom jag är klar med allt inför imorgon.


Is it me, or am I really tall?

Förra natten lyckades jag få 8 timmars sömn (what happened there?!) Jag är fortfarande pigg! Eller så är det för att jag är en nattmänniska, vaknar till liv först på natten... who knows?!
Idag fick jag reda på att min muntliga presentation i samhäll inte kommer vara om tio veckor, utan om två. TVÅ. När läraren sa det till mig och Esther, och frågade om det var okej, var vår reaktion den här:
Såå imorgon blir det till att åka hem till Esther och göra en asbra presentation om Young People's Mental Health (Unga människors mentala hälsa.. tror jag är rätta översättningen i alla fall...)
Känner att det är lite skillnad på 10 och 2 veckor. Jaja, let's make the best out of it.
P l u s att vi ska ha teaterframträdanden med Engelskan. Jag orkar inte. Muntliga framträdande-saker är det jag gillar minst i skolan. Det var därför jag och Esther gjorde en film till Historian förra året. Men tydligen måste det göras. Det jag stör mig på är att allt muntligt ligger vid samma tid. asdfghjk (tog ut min frustration på tangentbordet)

Nu ska jag i alla fall sova. Kan behöva vara utvilad inför imorgon, tagga råplugg efter skoolan!

Sunday 15th


Jag har världens träningsvärk i låren! Kan bero på att jag i fredags simmade 2 km innan skolan... fredagar går jag från halv ett till halv tre, så jag hade ju tid innan skolan.
Har ägnat helgen till läxor och jobb, som vanligt med andra ord. Måste försöka komma tillbaka till plugginställningen jag hade förra året. Det är dock inte så lätt efter ca 3 veckors ledighet.. men det ska gå!
Snart kommer Morteza och ska plugga, vilket betyder att jag måste gå upp ur min pluggsoffa och faktiskt byta från pyjamas till normala kläder, meh.

Titles are my least favourite part

Uppdaterade min kära HTC i natt, trodde inte att det skulle vara några stora förändringar, precis som de förra gångerna. Oj vad fel jag kunde ha! HTC har ändrat hela layouten, nästan INGET är som det var innan. Jag har en ny låsskärm, nytt skrivbord (heter det det på mobilen också? Precis som på datan.. haha jag vet inte!), ny meddelande-layout, de har till och med ändrat på tangentbordet så när jag nu ska skriva smileysar som jag är van vid att de är på en speciell plats så är de borta. Hahah, allt var så förvirrande imorse när jag tog upp telefonen och så var ingenting som förut.

Tog bussen med Sara imorse, mycket trevligt att se den tjejen igen. På biologin hade vi typ memory med kromosomer, fick klippa och klistra och para ihop olika kromosompar som vår lärare gjort på var sitt papper. Såg inte riktigt vitsen med att göra det, men det var en soft start på dagen så jag klagar inte.
Levde ut mina drama-kunskaper på engelskan (alltså inte särskillt mycket..) Vi skulle två och två hitta på en en-minuts pjäs där minst en skulle svimma/dö. Hahah min klass är bara för skön, hur random som helst♥
Dansade runt av lycka när jag fick reda på att jag inte hade två timmars matte på eftermiddagen utan kunde åka hem i stället. Åh denna underbara känsla!
På vägen hem höll det på att bli en repris på igår, men den här gången såg jag Sara. Hon hade satt sig framför mig i bussen, bara gått på och dissat mig som satt där så snällt. Sedan skyller hon på att hon inte såg mig, hmm...
När jag äntligen kom hem kolapsade jag i min säng och rörde mig inte en meter på ett antal timmar.. hann prata med den fina Johanna igen, alltid lika roligt att höra från Gotland!
För en stund sedan fick jag reda på att tre av mina lektioner är inställda imorgon - l y c k a ! Hahah så jag går från 9.20 till 12.10, mysigt!

We're gonna make it somehow

Den här var nog det dyraste impulsköpet på resan...

Ett nytt år är här, med nya förväntningar och förhoppningar. Även löften som förmodligen kommer brytas. Men jag har försökt att sätta upp "nyårs-mål" i stället för nyårs-löften. Det känns som att om man sätter upp mål i stället för att göra löften så känns det inte så hårt efteråt om man inte lyckas.

Mina mål för 2012 är:
1. Försöka anstränga mig mer i skolan (den gamla godingen alla kör på måste även jag ha med.)
2. Börja använda min nyinköpta systemkamera (och i alla fall försöka ta hyfsade bilder, kan ju inte räkna med att bli ett proffs direkt, hosthost..)
3. Börja simma igen. Slutade med simningen när gymnasiet började, men saknar det så mycket att jag bestämt mig för att börja igen.
4. Vara mig själv och strunta i vad andra människor tycker och tänker om mig. Om de inte gillar mig är de inte värda min tid och energi!
5. Försöka ta vara på stunder och att inte ta allt för givet.

Så, det var mina 5 nyårsmål, får se om alla lyckas eller inte. No big deal om jag inte lyckas, känns bara skönt att ha något att sträva mot så att det känns som att det är någon mening med allt jobb och slit.

Perfect Two

Så otroligt söt låt, kände att jag var tvungen att dela med mig av den.
Auburn med Perfect Two

The sun is shining on you and me

Det lyckades bli sent igen... ingen bra start på terminen, måste kunna vara vaken på lektionerna.

Kom i alla fall hem från träningen, har duschat, kollat på det senaste Pretty Little Liars avsnittet och gjort läxor. Nu är det sängen som gäller! Är sjukt trött och ska med kvart i åtta bussen som går med färjan. Godnatt!
Note to self: Bli inte försenad som i morse, då du fick stå och vänta en halvtimme på nästa buss i morgonkylan, det enda positiva var att du fick se soluppgången.


Träning

Kom hem från skolan för någon timme sedan. Hade en håltimme idag eftersom vår mattelärare är sjuk. Sedan hade vi också gympa för första gången i år, spelade dodge ball och det gick rätt så bra ;)

När jag skulle gå av bussen på väg hem märkte jag att Sara hade suttit framför mig nästan hela resan...bra där..

Nu ska jag i alla fall iväg och träna, ska bli skönt :)


Word.


Is that the time!?

Tiden går fort när man har roligt! (eller något liknande..)

Pratade med Johanna i telefon innan, riktigt skönt att prata med gochji för första gången i år! Haha, jag har även plockat undan lite och gjort läxor. Men tiden bara flög iväg och hinner inte fixa med ett Teneriffa-inlägg nu. Det får bli imorgon ;)


I'm back!

Nu är jag tillbaka i Sverige igen! Kom tillbaka igår kväll vid 10 på kvällen, då hade vi åkt från hotellet kvart över tio samma morgon.. Allt är nu uppackat, smutstvätt tvättas, första dagen i skolan avklarad och jag har läxor - love it!
Det är faktiskt rätt skönt att vara igång igen. Trodde att jag skulle ha världens ångest över att vara tillbaka i Sverige, men än så länge klarar jag mig rätt så bra. Är redo att ta det här året med stormsteg!
Ska skriva mer om semestern och vad vi gjorde snart. Just nu måste jag bara göra lite läxor och plocka undan lite i mitt rum (jag sa att det var uppackat, inte städat...)



Golden

Ligger just nu vid poolen, hur kommer jag någonsin överleva när jag kommer hem?! Hemma är det 2 minus och här är det just nu 20 plus, hmm. Jag vet vilken jag gillar mest...

Haha, igår på stranden hörde jag en låt jag kände igen rätt väl. Det var The Wanted med All Time Low. Jag vred nästan nacken ur led för att kunna se vart ljudet kom ifrån, men misslyckades. När jag reste mig upp sedan märkte jag att det var min iPod som satts igång av sig själv... kände mig något lyckad efter det..
Fast sedan på väg tillbaka till hotellet så hörde vi Warzone spelas på en restaurang när vi gick förbi, haha då var jag rätt så glad.

Jaja, nu ska jag fortsätta lyssna på musik och göra ingenting. Härligt!


Vamos a la playa

Det blev internet igen! Sista gången eftersom vi åker hem på söndag. Kan inte fatta att det bara är tre dagar kvar här på Teneriffa. Har blandade känslor inför hemresan, jag vill inte åka här ifrån, men samtidigt vill jag hem till Sverige och träffa alla igen... jaja, kommer väl över den här hemresan också.

Idag gick vi till stranden och badade i havet. Det var inte alls så kallt som man skulle kunna tro att det är i havet, det var riktigt skönt att komma i vattnet efter att ha gått strandpromenaden i värmen. Mer uppdatering får komma imorgon för nu klagar Linda på att jag knappar för mycket på datan. Det är alldeles för sent för att vara uppe nu, fast det är senare i Sverige... oh well, good night!

2012

Börjar det nya året med en tidig morgon för att åka till ett vattenland som har en massa vattenrutchbanor och en delfinshow. Om några timmar har jag inte wifi här längre, så passar på att önska alla ett gott nytt år så ses vi när jag kommer hem! Om jag inte köper wifi för ett dygn igen.

Ett nytt år med nya förhoppningar, förväntningar och upplevelser, bring on 2012!!


GOTT NYTT ÅR!!

Gott nytt år!!
En halvtimme för sent men tänkte att det är precis mitt emellan svenskt nyår och spanskt nyår, så slipper jag blogga två gånger för att säga gott nytt år och prospero año.


RSS 2.0