Lie To Me

Det blev ingen skola för mig igår heller. Är fortfarande inte helt bra, men bättre än i måndags i alla fall! Idag åkte jag in till skolan och hade ett biology prov, det var den enda lektionen vi hade. Härligt!
Sitter här och dricker te, dels för halsen, dels som peppning inför London. Nu ska jag sätta igång med packingen inför långhelgen. Har på lite taggmusik i bakgrunden och känner mig grymt taggad över att åka imorgon!! Kommer bli bäst! :D


White Collar

Dagen började väl sådär.. vaknade runt fem av världens huvudvärk plus att jag var hur hungrig som helst. Åt, tog tabletter och gjorde mig i ordning för skolan. Jag hann till färjan när mamma ringde, hörde min röst (eller vad som skulle föreställa min röst) och sa bestämt:
"Om du ska till London på torsdag tar du och vänder om och åker raka vägen hem igen, och det NU!"
Så det var bara att springa av färjan som precis skulle gå och ta första bästa buss tillbaka hem igen.
I stället för skola spenderade jag dagen med att kurera mig med te, mys och White Collar på tvn.
Hoppas verkligen det här går över snart, ska INTE vara sjuk på torsdag!!


Starships

Den senaste veckan har varit hemsk. Har haft så mycket som var tvunget att göras på nästan ingen tid alls. Kände bara hur jag stressade ihjäl mig för att hinna med allt. Som tur är kommer den här veckan bli myycket bättre! Har lite läxor, ett biologiprov på onsdag och sedan på torsdag åker jag och Johanna till London!! Kommer bli så sjukt bäst!!! :D

Den här helgen så har min lillasyster varit med i en talangtävling och vann! Så glad för hennes skull. Hon och hennes kompisar dansade och förtjänade helt klart att vinna. Problemet kom bara när det ingick i priset att uppträda idag igen, på en gudstjänst, och vi hade planerat in ett släktkalas för min andra syster som fyllde sex år i veckan. Så det blev så att hela familjen Svensson med släkt tog upp två rader i kyrkan, kollade på Linda när de uppträdde först av allt, när gudstjänsten var över reste sig de två raderna och gick. Kom helt enkelt på att kyrkor inte är våran grej.
Sneaking out of church like a bauws!


What doesn't kill you makes you stronger

Ännu en produktiv dag i simhallen har flytit förbi. Jag och killarna bestämde oss för att vi såhär på en onsdag förtjänade pizza, så på lunchen gick vi ner till en pizzeria. Hur gott som helst!
Ska läsa ett kapitel om livräddning innan jag lägger mig eftersom det är det vi kommer hålla på med imorgon. Kul kul :)

Alla ♥dag

Den absolut bästa alla hjärtansdag presenten fick jag av min mormor och morfar! (Not gonna lie, det var även den enda present jag fick hahaah) Blev så glad och överraskad när jag hittade ett kuvert i brevlådan med pund i. Söta är dom!
Dagen flöt på, hehe övade på att lära ut flytövningar på utbildningen och tänkte inte riktigt på ordvitsen där...
Pratade precis med Joy på telefon, skulle egentligen gå fort med en timma flög förbi. Borta, bara sådär. Hon är för underbar den tösen!
Nu ska jag läsa igenom kapitel tre i Simlärar-pärmen, fixa pastasalladen inför imorgon och sedan blir det bums i säng. Det är helt sjukt man blir av att spendera dagarna i en simhall...

Fiction


Sådär har min dag sett ut. Första dagen av simlärarutbildningen avklarad! Ska läsa 20 sidor ur den här pärmen tills imorgon, sedan får jag gå och lägga mig.
Dagen började klockan nio, då fick alla presentera sig, var rätt så skönt att vi bara är 8 stycken som tar utbildningen (inte så många nya namn att lära in). Sedan var det introduktion av vad vi ska göra denna vecka. Vi fick ett grupparbete att göra under lunchrasten. Det gick ut på att vi skulle prata om olika simmärken, vad de är bra för osv. Efter det började vi med "Att lära sig simma", speciellt om vattenvana och hur viktigt det är. Men det roligaste var när vi fick hoppa i poolen och göra olika övningar där.
Nu ska jag läsa de där 20 sidorna och sedan hoppa i säng. Är galet trött!

LOOOV


Äntligen är det sportlov! Hur härligt som helst! Idag hade jag  bara tre lektioner och slutade en och en halv timme tidigare än vanligt. Efter skolan gick Clara, Esther, Jansu och jag på en mässa om utlandsstudier.. den gav inte så mycket men jag tycker alltid det är kul att se vilka universitet man kan söka till efteråt.

Nu blir det i alla fall myskväll med film! Vet inte vilken film än, men det ordnar sig!
Sportlovet börjar braaa

The House on Mango Street

Trött tjej som tagit guldbojen!

Idag hade jag bara en lektion, vilket var engelskan. Så jag började 12.20 idag, riktigt skönt! Det känns nästan som om lovet redan har börjat, eftersom hälften av mina lektioner är inställda och jag har typ världens kortaste skoldagar just nu. Plus att mitt sportlov inte kommer kännas som ett lov eftersom jag ska vara i simhallen från 9 till 17 varje dag.. juste! Idag var jag också inne och simmade. Var tvungen att ta guldbojen inför nästa vecka, annars skulle jag inte få gå simlärarutbildningen. Jag har tagit den en gång innan, men det var över ett år sedan, så jag var tvungen att göra den igen. Bara för att göra det hela lite jobbigare (det räckte inte med att man skulle simma 25 meter med livboj + bogsering av jämnstor person tillbaka 25 meter efter att ha hämtat personen på botten under 1 minut och 50 sekunders tid) jag skulle ner 5 meter under ytan för att hämta personen i stället för 3 meter. Det kanske inte är någon stor skillnad? Vad är 2 meter hit och dit? Jo, jag ska be om att få tala om att när man ska ner 5 meter under ytan så är det ett sånt tryck på trumhinnan att det känns som om någon sticker in knivar i öronen och karvar runt lite medan man är under vattnet. Det räcker inte med att det bara känns under vattnet, den känslan följde med mig hem, visst, den avtog allt eftersom, men ont gjorde det!

Jaaa, nu ska jag sluta klaga för jag fixade guldbojen och nu är det fritt fram mot simlärarutbildningen nästa vecka!

A drop in the ocean

Idag är det friluftsdag, så ska snart åka in till stan för att simma. Måste ta guldbojen inför min simlärarutbildning. Har tagit den innan, men det var över ett år sedan så det är inte giltligt. Bussen går om en halvtimma så måste nog klä på mig nu..

Somebody like you

Kollade precis på Pretty Little Liars. Hann inte kolla på förra veckans avsnitt när det kom ut, så jag gjorde det nu. Känns rätt så värt när nästa kommer ut imorgon.
Efter skolan bar det av till Stads biblioteket med Esther och Muna. Vi jobbade på Civics-projektet vi ska framföra på fredag. Sitter just nu och fixar på presentationen. Ska snart hoppa isäng dock. Är sjukt trött eftersom jag inte somnade förrän runt klockan två inatt. Måste komma ihåg att påminna mig själv om att gå upp tidigare på söndagar så att jag är tillräckligt trött för att kunna sova på kvällen.

Mitt CV

Nu har jag precis skickat in min ansökan om sommarjobb på Kneippbyn Resort Visby. Känns oerhört skönt att äntligen få det gjort! Anledningen till att det blivit av lite senare än vad som var tänkt var att jag tappade bort mitt CV. Nu fick jag till slut tummen ur och skrev ett nytt CV, eftersom jag gett upp hoppet om att mitt gamla CV ska hoppa fram någonstans och skrika "tittut!".
Är det bara jag som tycker det är hur svårt som helst att sätta sig ner och skriva upp alla anledningar till varför man är så bäst att de ska välja just mig? Det känns som att man är en liten fyra-åring som hoppar upp och ner och tjuter
"Titta på mig! Se här! Titta vad jag kan göra! Är jag inte bäst?! Åh vad jag är bra!"
Usch, jag gillar verkligen inte människor som är sådana. Därför är det jättesvårt för mig att skriva ett CV och ett personligt brev.
Det som är det bästa på mitt CV, som enligt mig är den enda anledningen till varför någon skulle vilja anställa mig är punkten som lyder ungefär så här:

Var med och startade Sveriges första och största blogg om det brittiska pojkbandet The Wanted.

Jag skämtar inte. Det är en punkt i mitt CV. Jag tror att det kommer vara ett plus i kanten!
Vem skulle inte vilja anställa någon med det på sitt CV liksom?!

Känner att jag har varit nog produktiv idag. Jobbat, pluggat, skrivit CV och sökt jobb - en lyckad söndag.

Klicka på bilden för att komma till Sveriges första och största blogg om The Wanted!

Mission Impossible Ghost Protocol

Sjukt bra film! Var på bio med Esther, Clara, Muna, Jennifer, Jeffi, Jessie och Fanny igår. Sköna töser det där! Filmen var jättebra, att de pratade svenska gjorde det bara liite coolare. Dock var vi svenskar the bad guys, men inga spoilers nu.

Idag blir det jobb och plugg eftersom jag inte hann med det igår. Känns fett skönt att det bara är en vecka i skolan kvar till sportlovet. Ska bli jätteskönt att få vara ledig en vecka. Tror inte att jag kommer vara heelt ledig från skolarbete, men man behöver i alla fall inte kämpa sig upp till skolan på mornarna - skönt!


What a week

Denna vecka har varit pluggpluggplugg. Igår hade jag History Essay, skulle skriva en uppsats på lektionstid som skildrade orsakerna till Engelska- och Franska Revolutionen. Håller tummarna att det gick bra i alla fall. Fick även tillbaka en engelska uppsats jag skrev om Cannery Row som jag fick 6-7 på! (I IB är en 6a som ett svenskt A, dvs ett MVG, och en 7a är högre än det) Är jättenöjd för det!! Hann också lämna in valen av ämnen inför tvåan, nu hoppas jag bara att jag får det jag valt.

Förresten har jag märkt att det börjar bli kallt...


RSS 2.0