Gahah internet, my dear, I've missed you!

WIIIE! Glad är jag! Till att börja med har jag fått tillbaka internet så Sara kan räkna med någotsånär regelbunden bloggning framöver! Anledningen till detta är att jag gjorde världens bästa deal med Tele2 och Mecenat. Kärlek åt dem! Sedan även för att jag var på hockey i måndags då mitt kära Färjestad lyckades vinna över Frölunda med 4-1! Det roliga var även att jag satt mitt i en grupp Frölundare, eller Goa Gubbar som de ju också kallas, och jag var den enda där jag satt som stog upp när Färjestad gjorde mål och hejade på precis fel saker enligt de andra som satt där!

Haha, det här var ju bra. Började precis klicka ner alla flikar jag hade uppe också ser jag att jag inte bloggat färdigt. Duktigt Malin, duktigt..

Nu blir det i alla fall sängen för mig! Ingen spanska imorgon, vilket betyder sovmorgon, vilket jag gillar skarpt!
Hahah godnatt!

Going up a million miles

Wihoo, det här med bloggandet går inte så bra när man inte har internet.. Men det ska förmodligen ändras imorgon! (woo!) Idag skulle jag egentligen till en julmarknad med några kompisar, men det blev uppskjutet tills imorgon. Så jag kommer ha fullt upp imorgon. Först ska jag in till stan och plugga lite med min studygroup på ett bibliotek, sedan hem och gå på julmarknaden. Men jag klagar icke!

Har precis varit och övningskört på körgårn (kyrkogården) och körde för första gången med tvåan och trean. Misstänker att mamma låter mig övningsköra där eftersom jag inte kan köra på någon och orsaka någons död.. eftersom alla redan är döda där... men jag får ju köra i alla fall!

Nu ska jag sätta mig med några småläxor inför veckan, kan vara bra att få dom gjorda. Ska även mata sköldpaddorna :)


1 month to go

Upp tidigt imorgon.. riktigt tidigt.. för att hinna med 6.56 bussen.. bara för att se estetarna framträda för att det är advent... känner mig inte så motiverad eftersom jag efter framträdandet har 2 timmar inne i stan att göra vad som helst...
Men det blir säkert bra, hittar väl någon att vara med. Dock tycker jag det är lite orättvist. Det är bara min formgroup som måste gå, de andra i klassen visste inte ens om att vi skulle vara där imorgon och kan därför vara kvar i sina sängar och sova. Jaja, livet är orättvist.

En bra sak är i alla fall att det idag är en månad kvar till julafton! Och att i helgen är det julmarknad. Får fokusera på de bra sakerna så slipper jag tänka på det faktum att jag måste upp ur min säng jättetidigt imorgon.. medan de flesta andra i klassen får sova...

Vad gör jag då uppe nu, om jag ska upp tidigt imorgon? Jo, det kan man ju undra. Ska bara vara uppe liiite till, sedan blir det sängen för mig!


New header


Kände att det var dags nu. Den andra var mest tillfällig, i brist på annat som man säger.

Snögubbe


Lite vinterinspirerat nu, haha :)

Woke up in London yesterday

...I wish. Haha, men har kommit hem från Parent-teachers' meeting och ska snart sätta mig med History. Ska skriva om Age of Discovery och sedan även göra en kortfilm om Christopher Columbus. Blev glad när vi fick det kapitlet vi valde, eftersom jag tycker just den tiden är intressant.

Imorgon börjar jag halv nio så det blir att gå upp tidigt för en gångs skull... på en fredag. Haha, vi ska på Adventfirande i Vasakyrkan eftersom musikprogrammet har satt ihop något. Känner inte riktigt för att gå, men det är säkert bra :)

Så sant att jag vill leta upp människan som skrev det och ge han/hon en bamsekram!


Olly Murs



This one's for the girls
I can't stop thinking about you
This one's for the girls
Life would really suck without you

I'M ALIVE!

Oh-my-christ-on-a-bike vad man saknar internet när man varit utan det i flera år! (kanske överdriver en aning..) Äntligen är det tillbaka!! Något som är nytt i mitt liv? Vet inte. Men har just haft mängder av prov, essays och inlämningar, livet leker. Fick jag reda på att jag fick B på Kemin vilket känns väldigt bra! Imorgon har jag inga lektioner eftersom mina lärare har typ "utvecklingssamtal" hela dagen. På förmiddagen med treorna (har jag för mig) och på eftermiddagen med ettorna (min klass, haha) Så ska bara in till skolan för att prata med mina lärare i tio minuter var och sedan hem igen. Love it!

HAHA #dör

Promise me you'll stay the way you are

Just nu har jag kommit tillbaka från engelska-teatern. Den var riktigt bra! Det var tre skådespelare och två av dem var från Manchester trakterna, vilket betyder att de hade riktigt skön engelska. Plus att det var riktigt mycket engelskt slang = glad Malin!

Annars har mitt internet lagt av. Får bara gå in i värsta nödfall, som när jag får reda på läxor och andra saker. Åhh, vill verkligen se sista avsnittet av Waterloo Road, men så kan jag inte det :(

Imorgon har jag dock bara en lektion - härligt! En timma engelska och sedan ska jag hem igen. På vägen ska jag förmodligen hoppa in någonstans och köpa Harry Potter-filmen, måste ju ha den sista!! Sedan har jag bara planer på att jobba och plugga. Har tre prov nästa vecka, men det känns ändå rätt så bra. Jag skulle eventuellt träffa några inne i stan för att göra något, men vet inte om det blir av. Hoppas det :)

Some Days Stay Gold Forever

Den här dagen har varit en enda stor bergochdalbana! Först försov jag mig så jag var tvungen att superstressa till färjan för att hinna med den över huvudtaget. När jag kom till skolan hade vi Historia och då fick jag reda på att vi inte ska ha någon lektion på fredag (innebär att jag bara har en lektion då!) När jag sedan ska hem efter skolan, slutade tio i fyra, så kommer jag till centralen tio över fyra. Bra, jag ser att bussen ska komma elva över. Vilket underbart flyt jag har!... bussen försenad 25 minuter står det. Jag går bort till den andra bussen som ska dit jag ska. Ser att den står inne, hinner precis med den innan den åker. Lycka. Sedan är det massa köer, står still jättelänge. Kommer till slut till färjan. Kommer över, hittar min cykel (ett plus) cyklar hem. Äter mat. Johanna ringer och säger att The Wanted har tweetat mig. MIG?! AAAAHHH ÄR SÅ GLAD! Upp och ner har dagen varit, men är så lycklig att jag kommer somna gött nu. Godnatt! (Fast det blir nog lite pluggning...)
Förklaring till er som inte fattar bilden:
@TheWantedSweden (kontot jag har med Johanna och Josefine, fast Johanna skrev) skrev till @thewantedmusic (The Wanted's twitter)
"Did you know you have a big #TWFanmily in Sweden? Check this out http://thewantedsweden.blogg.se/ :))"
(The Wanted's fans kallas för TWFanmily = The Wanted Fanmily)
Jag (@malin_tw) retweetade och lade till:
"YOU HAVE!"
The Wanted retweetade och lade till:
"YEAHHHH awesome ;) love it"


P.S. Kom på att jag fyller exakt 16 år och 7 månader idag.. sammanträffande?

Don't say it's all for the better

Igår fyllde en av mina systrar 8 år, haha. Så det var upp tidigt, tårta på sängen, snabb frukost, superstäda, ha släktkalas och sedan jobba. Det var hur skönt som helst att äntligen vara så bra att jag kan jobba igen! Har inte varit ute med reklamen på 3 veckor, och inte tränat något under de tre veckorna eftersom jag inte fick anstränga mig något. Så det var jätteskönt att kunna cykla runt utan att få ont, bli anfådd, eller ansträngd på något sätt. När jag kom hem hade jag fortfarande energi kvar! (Yay!)

På kvällen blev det pizza och början på en Harry Potter film. Såg inte klart slutet eftersom en kompis ville tinychatta, och det ångrar jag inte, haha! Det var hur kul som helst!

Nu ska jag titta på ett avsnitt av Waterloo Road och sedan superplugga inför veckan. Har läxa i allt förutom Historia..
HAHA jag och en Hogwarts-uggla.. I wish...

Jag blir så trött!

Okej, jag måste bara få skriva av mig. Jag blir så irriterad på att bo här ute, där alla känner alla. Speciellt när en artikel som DENNA skrivs och alla rykten börjar.

Det känns ju som att artikeln är aningen (understatement) överdriven. Jag menar, "försökt köra ner en mössa i halsen på en pojke" vem har någonsin försökt att köra ner en mössa i någons hals?! Åh, jag blir så trött! Det jag tror har hänt är att läraren har försökt få killarna i en klass att lugna ner sig. Det är ingen nyhet att killar i den åldern (speciellt på Bratteberg) är lite överdrivet bråkiga och stökiga. De skärper sig inte lika mycket som de inne i stan skulle gjort. Just eftersom att alla känner alla och att de känner att de kan komma undan med att vara extra stäkiga när det är något de inte vill göra. Dock är jag inte så insatt, jag har bara läst den här artickeln (som verkar vara lite överdriven) plus att jag hört folk prata. Det är egentligen det jag stör mig mest på! Inte det faktum att en elev blivit "misshandlad" av en lärare, utan allt prat och alla rykten som sprider sig på ett sånt här ställe efter att något sånt här kommit ut. Det är som att människor här ute letar efter skandaler. Det stog inte i artikeln vem läraren var, bara vad som förmodligen hänt. Ändå är det så här ute att man hör några börja prata om det, de har absolut ingen aning om vem det är som har gjort det, ändå har de flera misstankar "jag tror att det kanske är han.." men efter ca 10 minuter kommer de fram till "Det var han, jag är 100% säker på att det var han" också drar de någon historia om att han var våldsam redan när han var liten eller om att de inte riktigt vet så mycket om honom eftersom han är stadsbo och stadsbor är konstiga, de ska minsann inte få vara lärare här, titta bara på vad han gjorde! Detta trots att de egentligen inte har någon som helst aning om vem det var! Sådana rykten är livsfarliga! Här ute kan man, utan att man vet om det själv, vara orsaken till en mängder av saker, varit våldsam eller något liknande, fastän man inte har det! Allt bara för att människorna här ute fullkomligt älskar skandaler och att "komma på" vem det är som gjort något. Människor kanske har en helt annan uppfattning om dig, och du vet inte om det eftersom alla pratar bakom ryggen på varandra.

Det är framför allt det som gör att jag hatar att bo här. Har inte folk något bättre för sig än att skvallra eller att komma överens om vem det är som gjort vad. Nej, jag orkar inte med det! Det är så barnsligt och omoget att jag vet inte vad. Rykten och skvaller är livsfarligt! Det är flera här som har varit "gravida" bara för att de inte köpt bindor på ett tag eller för att de kanske gått upp i vikt lite. Då är de helt plötsligt i åttonde månaden och ska snart föda!

Nej, jag gillar det inte! Not cool, not cool at all!

Warzone

The Wanted gör min dag!

Bara lite tankar sådär...

Har precis lagt på telefonen efter ett (nästan) 2 timmar långt telefon samtal med Johanna. Don't judge us! Vi la faktiskt på när det var ca 40 sekunder till att vi pratat i två timmar.. och vi var tvungna att reflektera över hur underbart bra The Wanteds nya musikvideo är! Ååhh ord kan inte beskriva hur stolt jag är över dem! Så otroligt bra!

Satt med två från England på lunchen idag, och på något sätt började vi prata om att Sverige inte censurerar musik eller tv-program lika mycket som i England. En berättade att hon blev jätteförvånad första gången hon satte på radion i Sverige för första gången och det hon kunde höra var "When I first came to Spain, and I saw people partying. I thought to myself; What the fuck?". Och att vi fortfarande skriver nere i undertexten på vissa program om någon svär, fastän det är ett BEEP över det engelska. Jag hade faktistkt inte tänkt på det innan, men det är ju sant. De svär även i vissa barnprogram nu för tiden och så hotas de och säger andra fula ord som skulle vara helt totalt förbjudet om programet hade sänts på exempelvis 90-talet. Det var liksom ändå bara för ca 10 år sedan! Jaja, nu ska jag inte sitta och skriva mer om det här, men det bara slog mig att allt som barn får se på tv nu är inte så censurerat. Reglerna verkar inte alls vara lika stränga längre. Jag ska egentligen inte heller säga att vi som växte upp på 90-talet hade den bästa musiken, de bästa leksakerna och de bästa programmen. Men det är sant! Det var jättestor uppståndelse om någon sa eller sjöng något fult ord eller någon ful fras på den tiden. Just nu verkar det höra till vardagen. Jag tycker också det är helt sjukt att min lillasyster, som går i ettan, är den enda i sin klass som inte har en mobil. I ettan! När jag gick i ettan visste jag knappt vad en mobil var, jag lekte fortfarande med Barbie och gjorde andra saker barn ska göra. Nutidens barn växer upp för snabbt! De måste få ha sin tid att vara barn! Åh, jag kan hålla på hur länge som helst med det här, eftersom jag tycker att det är så sjukt att det kan vara sån stor skillnad på barn nu för tiden och hur det var när jag var barn, vilket bara var för ca 10 år sedan!

Nej, I got a little carried away där. Åh, jag stör mig på mig själv för att jag tappat svenskan så mycket sedan jag började prata engelska hela dagarna. Ibland har jag svårt att börja prata svenska igen när jag kommer hem, har börjat tänka på engleska nu.. haha, och jag som alltid mobbat de människor som åkt till USA eller Storbritannien ett litet tag och när de kommer hem har de typ glömt bort hur man pratar svenska. Jag förstår dem nu kan jag säga! Tycker bara det är grymt jobbigt att jag blivit något jag skämtat om innan.. Kan lika gärna åka över till England nu så jag slipper skifta mellan två olika språk. Det tycker jag låter som en bra lösning!


Bye bye Sweden, hello England!
...eller?

I'm feeling no limits

Tjoo.. eller?
Sara har blivit sjuk igen, stackarn :( K R Y A  P Å  D I G
Fick tillbaka matteprovet idag, fick ett poäng ifrån det man behövde för att kunna läsa Higher Level, ett poäng! Men tror nog att jag kan få börja läsa det ändå. Hon som lär ut Higher Level i matte för IB2 och IB3 ska komma till en lektion snart och prata om vad det är som ingår och vad som behövs och så. Kanske inte ens behöver Higher Level, men känner att det kanske är rätt skönt att börja med det nu så man inte får en chock på University sedan. Sedan finns också problemet att i tvåan sen läser man inte alla tre NO-ämnena, utan bara två, och jag vet inte om det räcker för att ta sig vidare sedan utan att man måste läsa upp ett av ämnena under ett år... men ska prata om det nästa torsdag :)

Hahah, kom precis på att det jag just skrev är helt totalt ointressant.. menmen! Har i alla fall bara en läxa kvar som ska in imorgon, annars är det bara matte och whatnot som också ska pluggas.. annars känner jag att det går bra just nu. Inte alls lika stressad som jag var precis innan lovet. Känner att jag fixar det här nu, det kommer gå bra! (HAHA, lite självpepp behöver man såhär, i mitten av veckan.)

Ska nog försöka komma i säng tidigt idag, börjar åtta imorgon vilket innebär halv sju färjan.. om jag har tur kanske jag kan åka med pappa halva vägen, annars får jag åka tidigare. Men som sagt, det ordnar sig!


I'm forgetting everything that's cold

Idag skulle vi börja med statistik i matten. Som exempel skulle vi kolla hur vi tog oss i skolan och hur många som använde sig av samma transportmedel. Det var då ett litet problem när jag i morse hade cyklat, åkt färja, buss och spårvagn för att komma till skolan.. men då fick jag välja det jag åkte längst med, så då blev jag som en av alla de andra bussmänniskorna i klassen. Tycker ändå mer om hur jag tar mig till skolan än de som måste ta tåg..

Det var två enäggstvillingar som var med och testade på IB i våran klass idag. Haha, de var inte med på gympan som var sist. Då frågade en kompis mig:
"Those two girls in our classes today. They were twins, right?"
"No!" Skämtade jag då, men han tog det på allvar.
"Siblings?"
"No, how can you even think such a thing?!" Då såg han så förvånad ut att jag började asgarva och fick tala om att jag skämtade. Ja, så kul har jag på gymnastiken, haha!

This is a rave not a grave

Det är roligt nu i början, när jag går i en så stor klass som jag gör. Eftersom varje dag lär man sig något nytt om någon i klassen. Idag fick jag till exempel reda på att en tjej i min klass älskar One Direction och vet vilka The Wanted är, = jag kan prata musik med henne(!!) underbart! Haha, ja, jag är lite utav vad man brukar kalla musiknörd. Och jag är stolt över det!


För att bevisa ungefär hur stor musiknörd jag är tänkte jag dela med mig av den här bilden jag tog på Gotland. För om man läser "AVIS" baklänges blir det "SIVA" och det heter en i The Wanted.. ja, jag sa ju att jag är världens nörd!

We can go through it all together

Ja, första dagen i skolan efter lov är aldrig kul.. men lyckades ta mig igenom dagen, haha! Slutade 20 minuter tidigare från svenskan, så då gick jag till PressStop innan jag skulle ta spårvagnen dit pappa skulle hämta upp mig. Smart som jag är hoppar jag på första bästa spårvagn som ska dit.. det är bara det att den typ körde runt hela Göteborg innan den väl kom fram! Som tur var kom jag i alla fall fram till slut.. nu vet jag att jag inte ska ta den nästa gång jag har bråttom i alla fall.

Nu tänkte jag sätta mig med engelskan en stund och sedan kanske göra lite svenska. Har precis gjort i ordning mina två ramar som legat tomma i mitt rum ett tag nu, kände att det var på tiden jag rånade in något i dem!


My Dreams Are My Wings

Idag bestämde sig mitt itunes för att krasha, så spenderade eftermiddagen med att ladda ner ett nytt och fixade i ordning all musik. Det gör jag inte gärna om kan jag säga! Såg på Allt För Sverige innan, haha så skönt program! Jaja, nu ska jag skriva sista svenskan och sedan sova, är ju skola imorgon igen. Då får jag inte vara ZombieMalin ;)


Gotlands resan i bilder

Tänkte lägga upp några av de bilder jag tog på Gotland. Har precis duschat och ska snart ner och äta frukost. Fixade precis så att jag har hela The Wanted's nya deluxe-album, kommer nörda sönder idag! Hahah, men så har man ju mer läxor att ta tag i, så det jämnar nog ut sig :)
Vi åkte ett jättelitet flygplan! Man satt två på ena sidan och en på andra, haha.
Första bilden på ringmuren..
Vårt hotell.
Vi hälsade på mammas kompis hästgård, Linda var alldeles till sig, haha!

Don't wanna just exist

Jaaa, nu undrar nog flera vart jag har tagit vägen... det är så att jag åkte iväg 4 dagar till Gotland för att träffa världens bästa Johanna. Och under den tiden så lägger mitt internet på mobilen av så att jag inte kan komma i kontakt med typ något eller någon.. förutom på sms då, haha. Har i alla fall haft det jättebra på Gotland! Och Johanna är en av de mest underbara människor jag någonsin träffat!! Fast det kändes som om hon inte riktigt gillade att jag kom med så många presenter.. men det förtjänar hon! Står man ut med mig så länge som hon gjort är man värd allt! ;)

Idag kom även Sara hem från Turkiet och hennes första utlåtande om Sverige var: Kallt! Jag förstår henne! Hahah, men nu är hon tillbaka till verkligheten igen, efter Turkietdrömmen. Och jag förväntar mig att se bilder!!

Hinner inte skriva så mycket mer just nu, och fler bilder från veckan och lite mer kommer troligen imorgon. Just nu ska jag sätta mig och få lite läxor gjorda innan jag hoppar i säng. Härligt med läxor över loven.. eller?
ÄLSKAR att vi äntligen har en bild på oss tillsammans! ♥

RSS 2.0